top of page
diksiyon kitabı
  • Yazarın fotoğrafıDiksiyon Kitabı

Diksiyon Kitabı

Bilginin en yüksek erişilebilirlikte olduğu çağda birey, öz yetkinliklerini yükseltebilmek için çeşitli araçların peşinde. Yapay zeka uygulamalarından mobil çözümlere kadar pek çok araç, bu çabayı kolaylaştırmak için var.


Kişisel gelişim başlıkları arasında yer alan "Etkili ve güzel konuşmak" tanımları ile "Diksiyon" tanımları yakın dönemin bilindik başlıklarından olmayı sürdürüyor.


Çoğu kişi (eğer yaşadığı bölgede varsa) diksiyon eğitimi alarak konuşma becerilerini olabilecek en iyi hale getirmeyi hedefliyor.


Ancak bölgesinde diksiyon eğitmeni ya da bir diksiyon kursu olmayan çokça yer de var. Aslen bu yerlere yetişebilecek yetişmiş insan kaynağımız da son derece sınırlı. Bu nedenle birey "İstanbul ağzı" diye bilinen Türkçenin resmî konuşma kurallarını öğrenmek istese de doğru kaynağa ya da kişiye ulaşamıyor.


Zamanında yayımlanmış eserlerin büyük bölümü teknik dil fazlalığından toplumun geneline hitap edemiyor. Yazar, okurdan belirli bir temel bilgi düzeyi bekliyor.




diksiyon kitabı

Diksiyon Hakkında Her Şey tam da bu nedenle kaleme alınmış bir eser olarak okurla buluşuyor. Gerek toplumun öğrenme alışkanlıkları gerekse her yaştan kişinin diksiyon kurallarını çekinmeden öğrenebilmesini, son derece kolaylaştırılmış tekniklerle sağlıyor.





Üstelik konuya doğrudan doğruya diksiyon başlığı ile giriş yapmak yerine, okurun konuşma üzerine sorunlarını ve buna ilişkin önerilerini sunarak başlıyor.


Eğer sizin Türkçenin konuşma kurallarıyla birlikte kısa tarihi üzerine de merakınız varsa, eseri edinerek okumanızı dileriz. İlk basıma özel sınırlı sayıda isminize imzalı ve seri numaralı satın alabiliyorsunuz.


Başkaca yazı başlıklarının olmasını isterseniz, yorum bölümünde görüşünüzü belirtebilirsiniz.


Kitabınızı edinmek için buraya dokunabilirsiniz.


150 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page